© Getty Images
// Girona

FC Barcelona: Ter Stegen, Koundé, Araujo, Cubarsí, Cancelo, Christensen (Pedri 69’), Fermín (Raphinha 69’), Sergi Roberto (Romeu 79’), Gündogan, Yamal, Lewandowski (Torres 79’)

Bænk: Peña, Martínez, Alonso, Romeu, Pedri, Torres, Raphnha, Félix, Roque, Kochen og Fort

Mål: 0-1 Christensen (3’), 1-1 Dovbyk (4’), 1-2 Lewandowski, straffe (45’), 2-2 Portu (65’), 3-2 Miguel (67’), 4-2 Portu (75’)

Den stod på catalansk lokalderby da Barca gæstede Girona i et direkte opgør om den aktuelle andenplads i ligatabellen. Her valgte Xavi at indlede opgøret med kun to naturlige angribere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der var kun spillet tre minutter, da Barca fik en perfekt start på opgøret med en fantastisk scoring af Andreas Christensen. Han gik med frem og modtog en høj bold fra Yamal, der først blev tæmmet med brystet, hvorefter danskeren helflugtede den i nettet til 0-1. Flot aktion af AC. Bolden var kun lige givet op, da Girona satte et angreb op, hvor Dovbyk headede en 1-1 udligning i nettet. Her så Barcas defensiv ikke godt ud. I de efterfølgende minutter var Barca tæt på igen, først ved Gündogan fra distancen og dernæst Fermín tæt foran mål, men de store muligheder resulterede ikke i mål.

Det gjorde det heller ikke i det 12. minut, da Sergi Roberto sendte bolden tæt forbi mål. Efter et kvarter var Andreas Christensen tæt på at blive dobbelt målscorer, da han fik hovedet på et hjørnespark, men målmanden afværgede på selve målstregen. Kampen kom ind i en periode hvor spillet bølgede frem og tilbage, uden at det kom til afslutninger til nogle af siderne. Barca var mest på bolden, men Girona var farlige på deres omstillinger. Det så man i det 27. minut, da Martín blev spillet helt fri foran mål, men Ter Stegen leverede en vigtig redning.

Fem minutter senere var det Barca der var tæt på, da Cancelo sendte en bolden i til Gündogan der afsluttede godt med hovedet, men målmanden fik fingerspidserne på, så bolden gik til hjørne. Kampen dalede efterhånden i tempo, men i det 43. minut var der dramatik, da Yamal blev hægtet på kanten af feltet. Dommeren afviste først, men VAR greb ind og så fik Barca straffe. Det tog Lewandowski sig stensikkert af og så kunne Barca gå til pause med en 1-2 føring efter en ret underholdende første halvleg, hvor Barca havde leveret en fin præstation.

Anden halvleg lagde jævnbyrdigt ud, hvor begge hold i et par situationer var tæt på at skabe noget farligt, men hvor de sidste pasninger missede. Første afslutning efter pausen stod Barca for, da Cancelo i det 55. minut sendte et godt skud af sted, men han måtte se målmanden parere. Kort efter var det Gündogan der sendte et skud lige i handskerne på hjemmeholdets keeper. Barca dominerede klart og havde godt styr på Girona, der ikke lykkedes med at skabe noget i en længere periode, i hvert fald lige indtil det 64. minut, hvor Sergi Roberto lagde en katastrofal tilbagelægning, der bragte Portu helt fri. Han takkede for gaven ved at udligne til 2-2.

Blot et minut senere blev Barca fanget højt på banen i en omstilling af Girona, hvor Miguel sendte en afslutning afsted. Her ramte bolden Koundé på vejen og skiftede retning, så den gik i mål til 3-2. Dermed var kampen vendt på hovedet, efter at Barca ellers så ud til at have styr på det. Et par minutter senere var hjemmeholdet tæt på igen, men Ter Stegen leverede en flot redning. Xavi reagerede ved at sende Raphinha og Pedri på banen i stedet for Fermín og Christensen. Girona var dog langt fra færdige og et kvarter før tid fik tilskuerne på Montilivi en ren drømmescoring af Portu, der helflugtede på en lang pasning. 4-2 og Barca var i tovene. Lige efter blev Torres, Romeu og Félix sendt ind i stedet for Lewandowski, Sergi Roberto og Yamal i en sidste satsning på at komme tilbage i opgøret.

Man kunne dog ikke se på Barcas spillere, at de havde brug for to mål, for de virkede modløse og uden en tro på et comeback. Girona spillede med overskud og havde ingen problemer med at afvise hvad der kom. Samtidig havde hjemmeholdet overskud til skabe en kæmpe chance i dommerens tillægstid, hvor Koundé afværgede på selve målstregen. Minuttet efter var de tæt på igen, men her leverede Ter Stegen en god redning. Barca kom ikke i nærheden af at skabe fornyet spænding om udfaldet og de tabte med 4-2 efter en kamp, hvor de faldt fuldstændig fra hinanden efter Gironas 2-2 udligning.